Mainos

Venäläinen rajamies löydettiin Sallasta

Luvatta rajan ylittänyt venäläinen rajavartiopalvelun varusmies löydettiin pahoin kylmettyneenä Sallan pohjoisosista aamupäivällä. Nuori varusmies toimitettiin jatkohoitoon Lapin keskussairaalaan Rovaniemelle. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Suomalainen rajapartio tavoitti miehen Sallan Tuntsasta rajavartioston käyttämästä majasta, jonne varusmies oli murtautunut edellisenä yönä. Lapin rajavartioston apulaiskomentajan everstiluutnantti Jarmo Vainikan mukaan miehellä ei ollut asetta. Varusmies oli löydettäessä tajuissaan, mutta pahasti alilämpöinen. Hän ei ollut kyennyt lämmittämään majaa.

Mies toimitettiin ensin Sallan terveyskeskukseen Rovaniemen vartiolentueen helikopterilla ja sieltä edelleen Lapin keskussairaalaan. Vainikka kertoi, että varusmies ylitti rajan ilmeisesti yöllä ja haki sen jälkeen suojaa lähellä rajaa olevasta majasta. Jäljistä päätellen hän oli liikkeellä yksin.

Rajavartiosto sai ilmoituksen katoamisesta Venäjän Alakurtin alueen rajavaltuutetulta. Mikäli tutkinnassa ei ilmene mitään erityistä, mies käännytetään, kun hän on toipunut riittävästi. Tutkinnassa vasta selvinnee, oliko kyseessä karkaaminen vain eksyminen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.