Mainos

Venäläinen Nalle Puh Tampereella

Venäläisen animaation moninkertaisesti palkittu mestari Feodor Hitruk vierailee parhaillaan Tampereen elokuvajuhlilla. Hitruk innostui animaatiosta nähtyään muutaman Walt Disneyn piirretyn elokuvan 1930-luvun puolivälissä. Jopa Neuvostoliiton Walt Disneyksi sanotun Hitrukin ura alkoi piirtäjänä ja jatkui myöhemmin ohjaajana. Muiden animaatioidensa ohella Feodor Hitruk loi myös venäläisen Nalle Puhin.

Venäläiset lapset ja aikuisetkin tuntevat vähän erinäköisen Nalle Puhin kuin me länsimaalaiset. Itse tarinat ja niiden perusfilosofia ovat kuitenkin samat.
-Nalle Puh -kirjoissakin lapsissa asuu tietynlainen viisaus. 4-5 -vuotiaatkin lapset osaavat hyvin erottaa olennaisen epäolennaisesta. Mutta se taito häviää, kun he kasvavat aikuiseksi, sanoo animaatio-ohjaaja Hitruk.

Neuvostoliiton aikana tehtiin paljon animaatioita, sillä raha tuli valtiolta. Hitrukin animaatioitakin on palkittu lähes kaikilla maailman tärkeillä elokuvafestivaaleilla, kahdesti myös Tampereella. 83-vuotiaan ohjaajan viimeisimmästä elokuvasta on kulunut jo lähes 20 vuotta.

-Minulla on kyllä uusia ideoita ja jopa kaksi valmista pitkän animaatioelokuvan käsikirjoitusta. Nyt vain ei ole sellaisten aika. Käsikirjoitukseni ovat nimittäin perinteisiä, klassisia animaatioita. Sellaisille ei löydy enää tarpeeksi hyviä, taitavia tekijöitä, Hitruk harmittelee.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.