Mainos

Venäläinen mediakeisari Gusinski pidätettiin Espanjassa

Espanjan viranomaiset ovat pidättäneet venäläisen mediakeisarin Vladimir Gusinskin Venäjän annettua hänestä etsintäkuulutuksen. Venäjä syyttää Gusinskia talouspetoksesta. Sensijaan Gusinskin mielestä kyseessä on kosto siitä että hänen media-talonsa vetää rohkeasti omaa itsenäistä linjaa.

Liikemies Vladimir Gusinski pidätettiin etelä-espanjalaisessa lomakeskuksessa, lähellä Cadizia. Venäjä antoi Gusinskista kansainvälisen etsintäkuulutuksen, kun tämä ei saapunut kuulusteluihin Venäjälle viime kuussa.
Gusinski on pysytellyt ulkomailla aina siitä lähtien kun häntä kuulusteltiin moskovalaisessa vankilassa viime keväänä.

Gusinkiä vastaan esitetyt syytteet ovat vaihtuneet sitten kevään. Tuolloin hänen epäiltiin pietarilaisen tv-kanavan yksityistämiseen liittyneestä petoksesta. Nyt viranomaiset syyttävät häntä siitä, että hän on antanut rahoittajalleen harhaanjohtavaa tietoa Media-Most-yhtiönsä varallisuudesta. Venäjän oloissa väite väärien varallisuustietojen antamisesta tuntuu varsin tekaistulta, koska yritysten tilasta on ylipäätään mahdoton saada luotettavaa tietoa.

Gusinskin mielestä häntä jahdataan pelkästää polittisin perustein. Gusinski uskoo, että rikostutkimus on vallanpitäjien kosto siitä että Gusinskin tiedotusvälineet eivät ole nöyristelleet valtion johtoa.

Gusinski tulee tekemään kaikkensa, jotta Espanja ei luovuttaisia häntä Venäjälle. Päätöksen tekee Espanjan korkein oikeus, jolle pidätetty mediakeisari pyrkii osoittamaan että hän on polittisen vainon uhri Venäjällä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.