Mainos

Venäläinen matkustajakone ammuttiin alas vahingossa?

Venäläiskoneen putoamisen saattoi aiheuttaa Ukrainan asevoimien vahingonlaukaus. Ukrainan laivastoupseeri Igor Laritshov kertoi illalla uutistoimisto AFP:lle, että ukrainalainen ilmatorjuntaohjus osui vahingossa venäläiseen matkustajakoneeseen. Osuman johdosta kone syöksyi Mustaanmereen vajaat 200 kilometriä etelään Sotshin rannikkokaupungista.

Ukrainan puolustusministeriö on kuitenkin kiistänyt väitteen. Ministeriön edustajan Konstantin Hivrenkon mukaan ohjuksen suuntima ja kantama eivät vastanneet koneen koordinaatteja.

Ukrainan asevoimat piti ohjusammuntoja Mustallamerellä samoihin aikoihin, kun venäläiskone syöksyi mereen.

Sibir-lentoyhtiön TU-154-tyypin koneessa oli tämänhetkisten tietojen mukaan 64 matkustajaa ja 12 hengen miehistö. Kone oli matkalla Tel Avivista Siperiaan Novosibirskiin. Venäläisen NTV-television mukaan kaikki matkustajat olivat Israelin kansalaisia.

Sibir-yhtiön edustajan mukaan lentoreitti Tel Avivista Novosibirskiin ei normaalisti kulje Mustanmeren yli. Novosbirskissa haastateltu edustaja ei tiennyt, miksi kone oli poikkeuksellisella reitillä.

Alueelle on lähetetty lentokoneita ja laivaston aluksia. Presidentti Vladimir Putin kutsui turvallisuusviranomaisten hätäkokouksen koolle Kremliin.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

(04.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.