Mainos

Venäläinen lento-osasto Suomeen vierailulle

Venäjän ilmavoimien lento-osasto saapui perjantaina Rissalan lentokentälle Karjalan lennoston vieraaksi. Vieraat olivat toista vuorokautta myöhässä alunperin sovitusta. Kyseessä on ensimmäinen Venäjän ilmavoimien lento-osaston vierailu Suomeen yhteentoista vuoteen. Lento-osaston johtaja, kenraalimajuri Jevgeni Tihomirov selitti myöhästymisen syyksi sen, ettei kaikkia tarvittavia dokumentteja onnistuttu täyttämään.

Hän ei täsmentänyt, mistä dokumenteista oli kyse. Hänen mukaansa Suomen viranomaisilla ei ollut osuutta asiaan. Rissalaan laskeutui neljä Suhoi-hävittäjää ja yksi Iljushin 76-kuljetuskone. Ne lensivät Suomeen Savostleikan tukikohdasta 300 kilometriä Moskovasta itään. Hävittäjistä kaksi on yksipaikkaisia Su-27 -koneita ja toiset kaksi kaksipaikkaisia Su-30 -koneita. Yksi hävittäjistä osallistuu lauantaina lentonäytökseen Rissalassa. Venäläisryhmän vahvuus on 40 miestä. Suomesta venäläisosasto jatkaa Ruotsien ilmavoimien vieraaksi.

Talous vaikeuttaa toimintaa

Vierailun lehdistötilaisuudessa kenraalimajuri Tihomirov myönsi, että Venäjän ilmavoimat kärsii maan kehnosta taloustilanteesta. Varaosien ja polttoaineen puute rajoittaa lentotunteja. Hänen mukaansa tietylle määrälle lentävää henkilökuntaa pystytään kuitenkin tarjoamaan riittävät lentotunnit. Tihomirovin mukaan ydinsukellusvene Kurskin onnettomuus ei ole aiheuttanut ylimääräisiä tarkastuksia ilmavoimien puolella.

-Ilmavoimat elää omaa elämäänsä, hän sanoi. Suhoit ovat Venäjän uusinta hävittäjäkalustoa. Tihomirov sanoi, ettei hän tiedä yhtään sarjavalmisteista konetta, joka pärjäisi Su-27:lle, jos vertaillaan vain lentokoneiden ominaisuuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.