Mainos

Venäläinen kuljetuskone putosi Serbiassa

Venäläinen rahtikone syöksyi maahan aikaisin tänään Serbiassa lähellä Belgradin lentokenttää. Koneessa oli ilmeisesti kaksitoista ihmistä, jotka kaikki saivat surmansa onnettomuudessa.

Ilmailuvirkailijat kertoivat aiemmin, että koneen kymmenen hengen miehistö kuoli onnettomuudessa. Rahtikoneen omistavan venäläisen Spair-yhtiön mukaan koneessa oli myös kaksi muuta ihmistä. Kaikki turmassa kuolleet olivat venäläisiä.

Iljushin-76-kone syttyi valtavaksi tulipalloksi pudottuaan lentokentän kiitoradan länsipuolelle. Silminnäkijöiden mukaan kuljetuskone oli ilmeisesti pyrkinyt laskeutumaan kierreltyään vajaat kaksi ja puoli tuntia kentän yläpuolella.

Kone oli noussut kolme tuntia ennen maahansyöksyä ilmaan samalta Belgradin kentältä. Koneen lentäjä otti viisitoista minuuttia nousun jälkeen yhteyttä sadan kilometrin päässä sijaitsevan Valjavon kentän lennonjohtoon kertoen, että hän oli menettämässä kaiken sähkövoiman, valot, ohjauksen ja viestintäyhteydet. Lentäjän mukaan hän aikoi kääntyä takaisin Belgradiin.

Matalalla lentäneen koneen melu herätti Belgradin länsipuolen asukkaat yöllä. Asukkaat kertoivat pelänneensä, että kone osuu johonkin esikaupungin korkeista kerrostaloista.

Turvallisuusvirkailijan mukaan Maltalle matkalla ollut kone kuljetti lastinaan sotatarvikkeita, muun muassa ammuksia. Spair-yhtiön edustaja kuitenkin kiisti tiedon. Hänen mukaansa koneessa oli 14,5 tonnia autonrenkaita sekä puoli tonnia hätäraketteja.

Spair-yhtiö, jonka kotipaikka on Uralilla sijaitsevassa Jekaterinburgissa, on edustajansa mukaan yksityinen tilauslentoyhtiö. Vuonna 1990 perustetulla yhtiöllä on käytössä kaksitoista neuvostovalmisteista konetta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.