Mainos

Venäläinen klassikko puri Facebook-kansaan

Lukijat saivat ensimmäistä kertaa äänestää, mistä menestyskirjasta kustantaja ottaa uusintapainoksen. Äänestäjät halusivat luettavakseen Mihail Bulgakovin mustan satiirin Saatana saapuu Moskovaan. Se on venäläisen kirjallisuuden riehakas mestariteos, joka oli Neuvostoliitossa kielletty miltei 30 vuotta.

Ainutlaatuinen äänestys toteutettiin WSOY:n kaunokirjallisuuden Facebook-sivuilla.

Donna TarttinJumalat juhlivat öisin oli toiseksi eniten lukijoiden mieleen ja kolmanneksi kipusi T.S. EliotinNeljä kvartettoa.

Äänestäjien valittavana olisi ollut myös kotimaisia romaaneja kuten Eeva Joenpellon Finlandia-teos Tuomari Müller, hieno mies tai Arto Paasilinnan klassikko Ulvova mylläri.

Tiettävästi lukijat eivät ole koskaan ennen päässeet suoraan sosiaalisen median kautta vaikuttamaan kustantamoiden uusintapainoksiin. Vastaajat intoutuivat jopa haaveilemaan järjestelmästä, jossa kirjat painettaisiin yksitellen lukijoiden tilausten mukaan.

Kaunokirjallisuuden kustantaja Harri Virtanen lupaakin uusia äänestyksiä ja muita vuorovaikutusmahdollisuuksia nettiin, koska ne hyödyttävät myös kustantajaa.

–Lukijat voivat saada Facebookin kautta myös kirjojen tekstejä etukäteen luettavakseen. Kirjallisuus on luontevaa sisältöä sosiaaliseen mediaan, Virtanen sanoo.

Ääniä annettiin 473 kappaletta. Voittajakirjasta otetaan uusintapainos ensi syksynä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.