Mainos

Venäläinen kaivosjätti Suomeen

Maailman suurin nikkelinvalmistaja, venäläinen Norilsk Nickel ostaa amerikkalaisen OM Groupin omistaman Harjavallan nikkelijalostamon. Jättikauppa on yksi suurimpia venäläisinvestointeja Suomeen.

Outokummun entistä terästuotantoa siirtyy venäläisiin käsiin suurkaupassa Harjavallassa.

Harjavallan nikkelijalostamo siirtyy amerikkalaiselta OM Groupilta venäläiselle nikkeli- ja kaivosyhtiö Norilsk Nickkelille. Kauppahinta on 320 miljoonaa euroa ja siihen kuuluu Harjavallan lisäksi nikkelikaivos Australiassa.

Kaikki reilut 200 työntekijää siirtyvät uudelle omistajalle vanhoina työntekijöinä. OMG:lle jää vielä tuotantoa Suomeen.

- Kokkolan tehtaathan jää OMG:n omistukseen ja sinne varmaan tulee uusia tuotteita tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Antti Aaltonen OMG Nickel -yhtiöstä kertoo.

Nikkeliä käytetään muun muassa ruostumattoman teräksen valmistuksessa. Harjavallan lisäksi venäläisjätti saa osuuden Sotkamon kupeessa olevasta Talvivaaran kaivoksesta.

Kaivosteollisuus on nyt buumissa ja sijoittajat ovat liikkeellä. Nikkelin hinta on raaka-ainemarkkinoilla tällä hetkellä korkealla.

Talvivaara on kiinnostanut kansainvälisiä kaivosjättejä, koska siellä arvioidaan olevan jopa kolme prosenttia koko maailman nikkelivarannoista. Malmia on laskettu riittävän 25 vuodeksi ja tuotannon bruttoarvo nykyhinnoilla lähentelisi seitsemää miljardia euroa.

Kauppa kasvattaa Norilsk Nickelin nikkelintuotantoa 15 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.