Mainos

Venäjän viranomaiset hyväksyivät Jukosin ja Sibneftin fuusion

Öljy-yhtiöt Jukos ja Sibneftin fuusiohanke etenee. Venäjän viranomaiset ovat hyväksyneet yhtiöiden yhdistymisen maailman neljänneksi suurimmaksi yhtiöksi.

Venäjän talousviranomaiset ovat hyväksyneet Jukosin ja Sibneftin öljy-yhtiöiden yhdistymisen. Kilpailuasioista vastaava ministeriö asetti kuitenkin noin 13 miljardin euron kaupalle useita ehtoja. Niihin kuuluu muun muassa vapaan kilpailun takaaminen alueellisilla jälleenmyyntimarkkinoilla.

Ministeriö ei kuitenkaan nimennyt jälleenmyyntiyrityksiä tai öljynjalostamoja, jotka fuusioyrityksen täytyy myydä kaupan varmistaakseen.

Sibneftin oston jälkeen Jukos olisi Venäjän suurin ja maailman neljänneksi suurin yksityinen öljy-yhtiö. Hanketta on kuitenkin varjostanut Venäjän viranomaisten ja Jukosin kiista, joka on johtanut useisiin ratsioihin Jukosin toimitiloihin sekä yhtiön suuromistajan pidätykseen. Pidätettyä Platon Lebedeviä syytetetään valtion omaisuuden varastamisesta vuonna 1994 tapahtuneen lannoiteyhtiön yksityistämisen aikana.

Jukosin ja Kremlin kiistan on arvioitu johtuvan siitä, että Jukosin johtaja ja Venäjän rikkain mies Mihail Hodorkovski on tukenut Venäjän oppositiopuolueita.

Jukos ja Sibneft ilmoittivat fuusiohankkeestaan huhtikuussa. Mikäli fuusio toteutuu, uuden yrityksen nimeksi tulee JukosSibneft ja sen johtajaksi nimitetään Jukosin johtaja Hodorkovski. Sibneftin pääjohtaja Jevgeni Shvidler tulee puolestaan toimimaan yhtiön hallituksen johdossa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.