Mainos

Venäjän vetäytymisestä ristiriitaista tietoa

Georgian sisäministeriön mukaan venäläisjoukot eivät ole vielä aloittaneet lupaamaansa vetäytymistä Georgian alueelta. Presidentti Dmitri Medvedev lupasi eilen, että joukkojen vetäytyminen alkaa puolilta päivin.

- Valitettavasti emme näe mitään merkkejä siitä, että venäläiset olisivat aloittamassa tai edes suunnittelemassa vetäytymistä Georgiasta, kommentoi sisäministeriön tiedottaja Shota Utiashvili.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan Venäjän joukot pitivät vielä aamulla tarkastuspistettä Gorin kaupungissa vain 60 kilometrin päässä Georgian pääkaupungista Tbilisistä. Sotilaat eivät päästäneet tiedotusvälineitä kaupunkiin, mutta neljä Kansainvälisen Punaisen Ristin ajoneuvoa laskettiin sulusta läpi.

Venäläinen uutistoimisto Ria Novosti kertoi samaan aikaan, että ensimmäinen sotilasajoneuvojen saattue olisi poistunut Etelä-Ossetian pääkaupungista Tshinvalista. Venäläisistä sotilaslähteistä tietoa ei kuitenkaan vahvistettu.

Useat maat ovat kiirehtineet Venäjää noudattamaan Georgian kanssa solmimaansa tulitaukosopimusta.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy saattaa kutsua EU-maiden johtajat koolle pohtimaan EU:n vastavetoa, jos Venäjä ei lunasta lupaustaan joukkojen vetämisestä nopeasti ja kokonaan.

(Huomenta Suomen uutiset 18.08.2008)

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.