Mainos

Venäjän veloista uusi muuntosopimus

Venäjä maksaa entisen Neuvostoliiton aikaisia velkoja takaisin Suomelle tavara- ja palvelusuorituksilla, tänään allekirjoitettu sopimus on 25 miljoonan dollarin arvoinen. Maa lyhentää velkaa toimittamalla tieteellis-teknisiä laitteita ja palveluja yliopistojen ja valtion laitosten käyttöön sekä puolustustarvikkeita. Tällä hetkellä Venäjä on velkaa Suomelle noin 510 miljoonaa euroa.

Suurlähettiläs Rene' Nyberg ja Venäjän valtiovarainministeriön varaministeri S. I. Kolotuhin allekirjoittivat tänään Moskovassa Suomen ja Venäjän välisen kolmannen velkakonversiosopimuksen.

Sopimuksen mukaan Venäjä lyhentää entisen Neuvostoliiton velkaa Suomelle toimittamalla tieteellis-teknisiä laitteita ja palveluja yliopistojen ja valtion laitosten käyttöön sekä puolustustarvikkeita yhteensä 25 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvosta vuosina 2003-2005. Sopimuksen voimaantulo edellyttää vielä Suomelta sopimuksen ratifiointia.

Neuvostoliiton hajotessa Venäjä otti vastatakseen entisen Neuvostoliiton velat. Vakautusjärjestelyjen jälkeen Neuvostoliiton julkinen velka Suomelle oli noin 600 miljoonaa euroa.

Tällä hetkellä Venäjän vakautuksenalaista velkaa Suomelle on noin 510 miljoonaa euroa ja viimeiset velan kuoletukset erääntyvät vuonna 2020.

Erityisluvan puitteissa on aiemmin toteutettu kaksi konversiojärjestelyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.