Mainos

Venäjän varuskunta rajan tuntumassa - Itä-Lappi odottaa jo ostoksille

Itä-Lapissa suhtaudutaan rauhallisesti venäläisen Alakurtin varuskunnan uudelleen avaamiseen.

Suomalaiskunnat näkevät rajan tuntumassa olevan sotilastukikohdan myös taloudellisena mahdollisuutena. Itä-Lapissa odotetaan jo ostosmatkailijoita.

– Sotilaillahan on sikäläisittäin erittäin hyvä palkkataso, ehkä kaksin-kolminkertainen verrattuna muuhun väestöön. Alakurtissa ei ensi vaiheessa ole ainakaan kovin paljon ostomahdollisuuksia ja mahdollisuuksia käyttää sitä rahaa, joten kyllä me odotamme, että ostosmatkailu Lappiin ja erityisesti Sallaan lisääntyisi, arvioi Sallan kunnan hallintojohtaja Pekka Huhtala.

Aikanaan lakkautettu ja vastikään uudelleen avattu Alakurtin sotilastukikohta sijaitsee Sallan kunnan korkeudella noin 60 kilometriä rajalta. 

Huhtalan mukaan Alakurtin varuskunta ei huolestuta paikallisia, koska siihen on ehditty vuosikymmenten aikana jo tottua.

– En huomaa mitään pelkoa täällä Sallassa tai Lapissa. Alakurtissa on ollut sodan jälkeen aina vahva sotilastukikohta. Kolme-neljä vuotta sitten se tyhjeni, mutta nyt kun Venäjä vahvistaa näitä sotilastukikohtiaan, tuntuu luonnolliseltakin, että armeija palaa tällaisiin rakennettuihin ja valmiisiin paikkoihin, jos sen täytyy johonkin sijoittautua, Huhtala pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.