Mainos

Venäjän varaulkoministeri tapasi Pohjois-Korean johtajan

Venäjän varaulkoministeri ja Pohjois-Korean johtaja ovatkeskustellet Pohjois-Korean ydinohjelmasta. Keskustelua kuvataan menestyksellisiksi ja asiallisiksi.

Venäjän varaulkoministeri Aleksandr Losjukov on tavannut Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin. Kuusi tuntia kestäneiden keskustelujen aiheena oli Pohjois-Korean ydinohjelma, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Venäjän varaulkoministeri Aleksandr Losjukov sanoi, että hänen keskustelunsa Kimin kanssa olivat "menestyksellisiä ja asiallisia". Hänen mukaansa neuvottelujen ilmapiiri oli erittäin lämmin.

Losjukovin odotetaan matkustavan Kiinaan huomenna. Hän käy neuvotteluja Pohjois-Korean ydinohjelmasta syntyneen Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain välisen kiistan ratkaisemiseksi.

Losjukov esitteli viikonloppuna Pohjois-Korealle Venäjän suunnitelman kriisin ratkaisemiseksi. Siihen kuuluvat ydinaseeton Korean niemimaa sekä kahden- ja monenväliset neuvottelut turvallisuustakeista Pohjois-Korealle. Suunnitelmaan kuuluu diplomaattilähteiden mukaan myös humanitaarisen ja talousavun antaminen.

Kim Il Jongin odotetaan antavan tänään vastauksensa Venäjän esittelemään suunnitelmaan kiistan ratkaisemiseksi.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri John Bolton käy puolestaan asiasta tänään neuvotteluja Pekingissä ja jatkaa niitä huomenna Soulissa.

YK keskustelee Pohjois-Koreasta ja Irakista


Myös YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee tänään Pohjois-Koreastan tilanteesta. Amerikkalaisvirkamiehen mukaan Yhdysvallat pyrkii saamaan sen ydinohjelman YK:n turvallisuusneuvoston käsiteltäväksi, mikä saattaisi johtaa Pohjois-Korealle asetettaviin sanktioihin. Yhdysvallat aikoo kehottaa IAEA:ta siirtämään kysymyksen turvallisuusneuvostolle.

YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee tänään myös Irakin tilanteesta. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell pohjusti keskusteluja illlalla tapaamalla Kiinan, Ranskan ja Meksikon ulkoministerit. Powell oli amerikkalaisvirkamiehen mukaan tähdentänyt Irakin riisumista joukkotuhoaseista turvallisuusneuvoston päätöslauselman numero 1441 mukaisesti. Virkamiehen mukaan keskusteluissa ei käsitelty mahdollisia seurauksia, jos Irak ei noudata YK:n päätöslauselmaa.

(MTV3-STT- Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.