Mainos

Venäjän varapääministeri uhkaa: Astronautit vaikka trampoliinilla avaruuteen

Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin varoittaa Yhdysvaltain asettamien pakotteiden voivan vahingoittaa avaruusohjelmaa.

Varapääministerin mukaan pakotteet saattavat vahingoittaa niin Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan kuin Venäjänkin avaruuslentoja. Venäjän Sojuz-aluksia on käytetty Nasan astronauttien lähettämiseen ja kuljettamiseen.

– Olemme varoittaneet Yhdysvaltoja, että vastaamme samalla mitalla, Rogozin sanoo. – He sanovat (meille), että emme saa koskea Kansainväliseen avaruusasemaan ja avaruusohjelmiin. Selvä, tehdään sitten näin: jos he haluavat iskea venäläiseen avaruustekniikkaan, heidän täytyy käyttää trampoliinia lähettääkseen astronauttinsa kansainväliselle avaruusasemalle.

Vuosi sitten Nasa päätti ostaa kuusi astronauttilentoa Sojuz-kapselilla avaruusasemalle. Yhdysvallat maksaa Venäjälle yli 50 miljoonaa euroa astronauttien kuljettamisesta. Yhdysvalloilla ei ole vielä omaa alusta, jonka vuoksi Venäjän kanssa tehty kuljetussopimus on tärkeä.

Putin ei näe vastapakotteita tarpeellisiksi

Varapääministerin puheet ovat ristiriidassa presidentti Vladimir Putinin näkemysten kanssa.

Putinin mukaan Venäjä ei näe tarvetta vastapakotteille länttä kohtaan. Hän kuitenkin varoittaa, että Venäjä voi harkita uudelleen länsimaisten yritysten osallistumista Venäjän talouteen, jos lännen pakotteet jatkuvat. Esimerkkinä hän mainitsee energiasektorin. 

Putin sanoi toivovansa, ettei näin pitkälle jouduta.

Venäjän presidentti kertoi mietteistään toimittajille tavattuaan eilen Valko-Venäjän ja Kazakstanin johtajia. 

Hän kiisti televisioiduissa kommenteissaan, että Itä-Ukrainassa olisi tällä hetkellä minkäänlaisia Kremlin joukkoja. Hän sanoi toivovansa, että Venäjä-mielisten separatistien Ukrainassa sieppaamat Etyj-sotilastarkkailijat pääsevät pian vapaaksi.  

EU julkisti eilen 15 henkilön nimet, jotka se on lisännyt pakotelistalleen Ukrainan kriisin vuoksi. Yhdysvallat kertoi omista pakotteistaan toissapäivänä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.