Mainos

Venäjän väestönlaskenta epäonnistui

Venäjällä suoritettu väestönlaskenta on epäonnistunut. Arviolta vain noin 72 prosenttia väestöstä tavoitettiin.

Venäjällä eilen päättynyt väestönlaskenta on epäonnistunut. Vain noin 72 prosenttia väestöstä tavoitettiin.
Eräät asiantuntijat sanovat samalla, ettei saatuihin tuloksiin voi luottaa.

Venäjällä täydellisen väestönlaskennan suorittaminen on lähes mahdotonta maan laajuuden ja suurten harvaan asuttujen alueiden vuoksi. Parempaan tulokseen kuitenkin pyrittiin.

Kun aikaisemmin ongelmana oli lähes pelkästään se, ettei kukaan tarkkaan tiennyt, mistä Siperian tundralla tai taigalla ihmisiä etsiä, nyt törmättiin uusiin ja yllättäviin ongelmiin.

Ihmiset keksivät protestiksi elämisen ongelmilleen boikotoida väestönlaskentaa. Kokonaisia kyliä kieltäytyi vastaamasta väestönlaskijoiden kysymyksiin.

Vaikka Moskovassa tavoitettiin yli 90 prosenttia asukkaista, silti monet pitävät väestönlaskijoiden aktiivisuutta heikonlaisena. Jos koputukseen ei heti vastattu, kukaan ei viitsinyt tulla koputtamaan uudelleen.

Kysymykset epäselviä

Monet ovat arvostelleet myös niitä kysymyksiä, joita väestölle esitettiin. Kun esimerkiksi kysyttiin tulolähdettä, ei huomioitu sitä, että joillakin niitä saattoi olla monta. Kun kysyttiin asuinpinta-alaa, huomioitiin vain se, missä henkilö oli kirjoilla.

Venäjällä ja varsinkin Moskovassa monetkaan eivät asu siellä, missä ovat kirjoilla.

Väestöltä kysyttiin myös, mihin kansallisuuteen he katsovat kuuluvansa. Maassa, jossa asuu toista sataa eri kansallisuutta, tieto olisi tärkeä.

Vastaukset olivat kuitenkin joskus hämmentäviä. Ihmiset kertoivat esimerkiksi kuuluvansa kansaan, jonka tiedetään kuolleen sukupuuttoon jo satoja vuosia sitten.

Väestönlaskennan tuloksissa oli myös muita outoja piirteitä. EsimerkiksiTshetsheniassa saatiin väestönlaskijoiden mukaan koko väestö lasketuksi ennen viimeistä laskentapäivää. Osoittautui, että Tshetshenian asukasmäärä oli lisääntynyt vuodesta 1989.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.