Mainos

Venäjän uusi hallitus ennustaa valoisaa tulevaisuutta

Venäjän uusi hallitus ennustaa maalle kiihtyvää kasvua ja laskevaa inflaatiota kolmeksi seuraavaksi vuodeksi laaditussa taloussuunnitelmassa. Valtionvarainministeriö esitteli tänään hallitukselle budjettisuunnitelman vuosille 1999-2001.

Suunnitelman mukaan vuosittainen talouskasvu nousee aina viiteen prosenttiin ja inflaatio puolestaan laskee 3,7-4,5 prosenttiin 12 prosentista, missä se oli viime vuonna. Bruttokansantuotteen odotetaan puolestaan nousevan 2,5-3,0 prosenttia ensi vuonna. BKT nousi 0,4 prosenttia viime vuonna, mikä oli ensimmäisen virallinen kasvun vuosi sitten vuoden 1989. Hallituksen päätavoitteet ovat suunnitelman mukaan vakaa kasvu, valtion varojen säästeliäs käyttö sekä kansalaisten reaalitulojen kasvattaminen.

Presidentti Boris Jeltsin ja pääministeri Sergei Kirijenko alkoivat koota maalle uutta hallitusta pari viikkoa sitten sen jälkeen, kun duuma vihdoin oli hyväksynyt Kirijenkon nimityksen. Suurin osa hallituksen jäsenistä on jo tiedossa, mutta joitakin nimityksiä odotetaan yhä. Puuttuvista ministereistä ilmoitetaan mahdollisesti huomenna, kun Jeltsin tapaa Kirijenkon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.