Mainos

Venäjän uusi duuma aloitti kevätistuntokautensa

Venäjän uusi duuma on aloittanut kevätistuntokautensa. Virkaa tekevä presidentti Vladimir Putin seurasi, kuinka duuman vanhin, 79-vuotias Jegor Ligatshov, avasi istuntokauden esittämällä oman pienen ohjelmajulistuksensa.

Ligatshov, joka oli neuvostokaudella yksi kommunistipuolueen pääideologeista, korosti, että tärkeimmät teollisuuslaitokset on säilytettävä valtion omistuksessa. Vain näin kansalaisten elintasoa pystytään Ligatshovin mukaan kohentamaan.

Seleznjovista uusi puhemies

Kommunisteihin lukeutuva Gennadi Seleznjov on valittu uudelleen duuman puhemieheksi. Paikkaa tavoitelleet entiset pääministerit Sergei Stepashin ja Jevgeni Primakov vetäytyivät kilvasta, jolloin Seleznjov jäi ainoaksi ehdokkaaksi.

Ennen äänestystä neljän puolueen edustajat olivat poistuneet salista. He syyttivät kommunisteja ja Venäjän hallituksen tukemaa Yhtenäisyys-puoluetta lehmänkaupoista, joilla kommunistit saivat puhemiehen paikan ja Yhtenäisyys useita valiokuntien johtajien paikkoja.

Seleznjovin puolesta äänesti 285 edustajaa ja häntä vastaan kaksi. Salista poistuivat Primakovin Isänmaa-Koko Venäjä -puolue, Stepashinia tukeva liberaali Jabloko-puolue, Oikeistovoimien liitto ja keskustalainen Venäjän alueiden ryhmä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.