Mainos

Venäjän ulkoministeriö puuttui Halosen puheeseen jatkosodasta

Venäjän ulkoministeriö arvostelee presidentti Tarja Halosen näkemyksiä jatkosodasta. Ranskassa pitämässään puheessa Halonen totesi, että toinen maailmansota merkitsi Suomelle erillissotaa Neuvostoliittoa vastaan.

Venäjän ulkoministeriö on puuttunut presidentti Tarja Halosenpitämään puheeseen, jossa hän sanoi toisen maailmansodan merkinneen Suomelle erillissotaa Neuvostoliittoa vastaan.

- Toisen maailmansodan aikana Suomi kuului Hitlerin Saksan liittolaisiin, taisteli sen rinnalla ja sen mukaisesti vastaa osaltaan tuosta sodasta, Venäjän ulkoministeriö totesi internetsivuillaan julkaistussa vastauksessa venäläisviestimien kysymykseen.

Ministeriön mukaan historiallinen totuus on todettavissa toisen maailmansodan jälkeen solmitusta vuoden 1947 Pariisin rauhansopimuksestakin. Ministeriön mielestä "historiankirjoja ei ole syytä ruveta korjaamaan koko maailmassa" sen takia, että käsitys jatkosodasta erillissotana Neuvostoliittoa vastaan on vahvistunut Suomessa viimeisen vuosikymmenen aikana.

Halonen käsitteli Suomen historiaa tiistaina Ranskan ulkopoliittisessa instituutissa pitämässään puheessa.

Halonen ei kommentoi Venäjän lausuntoja

Presidentin lehdistöpäällikkö Maria Romantschukin mukaan presidentin kansliassa on luettu Venäjän ulkoministeriön kommentit. Halonen ei kuitenkaan kommentoi asiaa.

Myös ulkoministeri Erkki Tuomioja on kieltäytynyt kommentoimasta Venäjän ulkoministeriön näkemyksiä.

(MTV3- STT)

(Kymmenen uutiset 04.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.