Mainos

Venäjän ulkoministeri haluaa lisätietoja Bushin ohjuskaavailuista

Kaksipäiväisellä Yhdysvaltain-vierailulla oleva Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov keskustelee tänään presidentti George W. Bushin kanssa mm. Yhdysvaltain kaavailemasta ohjuspuolustuksesta. Myöhään eilen Washingtoniin saapunut Ivanov toivoi, että maiden väliset suhteet sujuisivat jatkossa paremmin kuin Bushin alkukauden aikana.

-Yhdysvaltain ja Venäjän väliset suhteet ovat erittäin kriittisessä vaiheessa. Oletamme, että vaikeudet, joita kohtasimme tämän hallinnon alkuvaiheissa ovat takana, ja että meillä on mahdollisuus rakentaa molemminpuolista hyödyllistä yhteistyötä, sanoi Ivanov saapuessaan.

Ivanov tapaa Bushin lisäksi ulkoministeri Colin Powellin sekä ulkopoliittisen neuvonantajan Condolleezza Ricen. Bushin ja Ivanovin uskotaan keskustelevan myös Irakin pakotteiden purkamisesta sekä Bushin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin pikaisesta tapaamisesta.

Ivanovin mukaan tapaamisella on kiire, sillä mitä nopeammin Putin ja Bush tapaavat, "sitä nopeammin johtajamme pääsevät vaihtamaan näkemyksiä maailman polttavimmista ongelmista". Tapaaminen koitetaan liittää Bushin ensi kuussa tapahtuvaan Euroopan-matkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.