Mainos

"Venäjän uhkakuvat muualla kuin Suomen rajalla"

Kyllästyminen Venäjän autoritaariseen johtoon ja maan pysähtyneisyyteen on saanut kansan kaduille. Mielenosoitusten odotetaan saavan uudelleen tulta ennen maaliskuun alun presidentinvaalia.

Uudistuksia ja demokratiaa vaatii ennen kaikkea Venäjän uusi keskiluokka. Mieltä osoitetaan erityisesti petoksia ja eriarvoisuutta vastaan.

– Venäjällä kaivataan kipeästi hallinnon legimiteettia eli lainmukaisuutta. Jos tällaista ei ole, hallinto ei pysy kasassa. Maassa halutaan todellista oppositiota sekä rehellisiä vaaleja, Venäjä-asiantuntija, eversti Ari Rautala sanoo.

Venäjän tiedetään parhaillaan uudistavansa armeijaansa, mutta sen ei kuitenkaan nähdä uhkaavan Suomea millään tavalla.

– Varusteluohjelmaan aiotaan käyttää noin 500 miljardia euroa ja se on vain yksi osa uudistusta. Venäläisten uhkakuvat ovat hyvin laajat - painopisteet ovat kuitenkin aivan muualla kuin Suomen suunnalla. Omien lähteideni perusteella uhkakuvissa ei kertaakaan mainita Suomen suuntaa, Rautala sanoo.

Venäjällä televisio on tiukasti vallanpitäjien otteessa. Internet sen sijaan on kaikkien ajatusten temmellyskenttä, siitä huolimatta, että valtio tiettävästi seuraa dataliikennettä innokkaasti.

(MTV3)

Katso Venäjä-asiantuntijan, eversti Ari Rautalan haastattelu: (Huomenta Suomi 25.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.