Mainos

Venäjän turvallisuuspalvelu ratsasi Pohjoismaiden tiedotustoimiston

20:44

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on tehnyt yllätystarkastuksen Pohjoismaiden yhteiseen tiedotustoimistoon Kaliningradissa. Venäjän uusi laki tulkitsee kansainvälistä rahoitusta saavat järjestöt ulkomaisiksi agenteiksi.

Pohjoismaat selvittävät nyt, koskeeko tulkinta myös niiden toimistoa.

Venäjän turvaviranomaiset tekivät tarkastuksen viikko sitten tiedotustoimistoon Kaliningradissa - Liettuan ja Puolan välisessä venäläissaarekkeessa Itämeren rannalla.

Tukholmassa päättyi tänään kaksipäiväinen ulkoministeritapaaminen, jossa Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt (Maltillinen kokoomuspuolue) kommentoi tapahtunutta.

– Tämä on tuttu kuvio, ja se on kohdistunut Venäjällä toimiviin vapaaehtoisjärjestöihin viime viikkoina. Mutta tässä on kohteena Pohjoismaiden neuvoston tiedotustoimisto Kaliningradissa, ja olemme siitä hyvin ihmeissämme, sanoi Bildt.

Tarkastus oli sujunut rauhallisesti, vaikka Venäjän tiedustelupalvelu oli vaatinut ja saanut nähtäväkseen toimiston asiakirjoja. Pohjoismaat ovat jo pitkään pyytäneet toimistolleen Kaliningradissa asemaa pohjoismaiden hallitusten virallisena elimenä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja