Mainos

Venäjän turvallisuuspalvelu pidätti kaksi öljyvakoilusta epäiltyä

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pidättänyt kaksi miestä epäiltynä teollisuusvakoilusta ulkomaisten öljy- ja kaasuyhtiöiden hyväksi.

Toinen miehistä on brittiläisen BP-öljy-yhtiön työntekijä ja toisella on yhteyksiä British Council -kulttuurikeskukseen. Pidätetyt miehet ovat veljeksiä, ja heillä on sekä Venäjän että Yhdysvaltain passit.

Ilya ja Alexander Zaslavsky pidätettiin FSB:n mukaan jo viime viikolla, kun he olivat vastaanottamassa luottamuksellisia tietoja venäläiseltä energia-alan työntekijältä.

Venäjän poliisi teki eilen ratsian brittiläis-venäläisen öljy-yhtiön TNK-BP:n pääkonttoriin Moskovassa. FSB:n mukaan ratsiassa takavarikoitiin teollisuusvakoiluepäilyjä tukevaa aineistoa, kuten luottamuksellisia asiakirjoja, sekä CIA:n ja ulkomaisten sotilasorganisaatioiden edustajien käyntikortteja.

TNK-BP ei suostunut tänään kommentoimaan tapausta. Britannian suurlähetystö sanoi seuraavansa tilannetta ja olevansa yhteydessä BP-yhtiöön.

TNK-BP on yksi Venäjän suurimpia kansainvälisiä yhteisyrityksiä. Samoin kuin Shellillä myös BP:llä on ollut vaikeuksia liiketoiminnoissaan Venäjällä. Venäjän valtion on arveltu haluavan kansallistaa TNK-BP:n, sillä valtio on halunnut pitää öljy- ja kaasualan hallinnassaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.