Mainos

Venäjän TIR-kuljetukset vaarassa

Suomen Kuorma-autoliitto uhkaa irtisanoa venäläisten kuljetusyritysten tullitakuut, mikäli Venäjä ei lopeta TIR-sopimuksen vastaisia tarkastuksia ja takavarikointeja.

Rekka tien paalla

TIR-tullitakuiden irtisanominen estäisi Venäjän rajan ylittävät TIR-kuljetukset. Kuorma-autoliiton mukaan venäläiset viranomaiset perivät kuljetusyrittäjiltä maksuja, jotka kuuluisivat maahantuojan tai asiakkaan hoidettaviksi. -Kun he eivät saa omiaan kiinni, vanhojakin maksuja peritään kuljettajilta ja auto voidaan takavarikoida tullimaksuja vastaan, SKAL:n toimitusjohtaja Seppo Sainio sanoo.

Käytössä kova ase

Kuorma-autoliitolla on käytössään kova ase, koska se on Suomen osalta vastuussa TIR-liikenteen mahdollistavasta kansainvälisestä takuujärjestelmästä. Sainion mukaan on mahdollista, että toimenpiteet pysäyttäisivät Venäjän TIR-kuljetukset koko EU:n alueella.

TIR-tulliasiakirjajärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1975 helpottamaan ja nopeuttamaan kansainvälisiä kuljetuksia. Järjestelmässä lähtömaan tulliviranomaiset sinetöivät ajoneuvon tavaratilan, jolloin rajojen läpi päästään ilman tarkastuksia. Sinetit poistetaan vasta määränpäässä tulliviranomaisten valvonnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.