Mainos

Venäjän taloustilanne hidastaa suojelupäätöksiä

Ruplan arvon romahtaminen ja Venäjän heikko taloustilanne lykkäävät luonnonsuojelualueiden perustamista Karjalan tasavallassa.

Vuonna 1997 aloitettiin Karjalan tasavallassa Suomen rahoittamana biologisen monimuotoisuuden tutkimushanke. Hankkeen yhteydessä on kartoitettu luonnontilaisia metsä-, suo- ja vesiekosysteemejä rajanläheisillä seuduilla ja Vienanmeren alueella. Myös uusien suojelualueiden perustamiseen liittyviä kartoituksia on tehty.

Suomalais-venäläisen luonnonsuojeluyhteistyön tilannetta on pohdittu Kuhmossa järjestetyssä kansainvälisessä seminaarissa. Vihreään vyöhykkeeseen liittyen Karjalan tasavaltaan on suunniteltu perustettavaksi Kalevalan, Tuulijärven ja Koitajoen luonnonsuojelualueet. Myös Laatokan pohjoisrannikolle on kaavailtu luonnonsuojelualue.

Pisimmällä hankkeista on Kalevalan luonnonsuojelualueen perustaminen. Suunnitellun puiston alue on rajattu ja se on tällä hetkellä hakkuukiellossa. Kalevalan 150-vuotisjuhlan merkeissä on puiston toteuttamista kaavailtu tälle vuodelle, mutta Venäjän tilanne siirtänee hankkeen toteutumisen tulevaisuuteen.

Pitkään esillä olleeseen Kalevala-puistoon on varattu Karjalan puolelta runsaan 100 000 hehtaarin suuruinen alue. Suomesta puistoon on kaavailtu liitettäväksi noin 20-30000 hehtaaria. Myös Suomen valtion päätökset puuttuvat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.