Mainos

Venäjän talous synkkenee

Kulunut viikko on ollut katastrofaalinen Venäjän taloudelle, sanoo tutkimusjohtaja Pekka Sutela Suomen pankista. Teollisuustuotanto on laskenut kymmenen prosenttia ja terästeollisuus melkein puolittunut. Samalla rupla heikkenee.

Venäjä pyrkii välttämään ruplan nopeaa devalvaatiota heikentämällä sen arvoa vähitellen.

- Toissa päivänä Venäjän hallitus julkisti ensi vuodeksi uuden talousarvion, jossa lukuja on riivattu alaspäin oikein reippaasti, Venäjältä juuri palannut Sutela sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Jos taloustilanne ei ala parin kolmen vuoden kuluessa kohentua, Venäjän talous joutuu Sutelan mukaan pahojen ongelmien eteen. Nyt rakennusala on vaikeuksissa.

Keskeneräiset rakennusprojektit saatettaneen loppuun mutta uusia tuskin aloitetaan, Sutela uumoilee.

- Totta kai venäläisten ostovoima suteessa ulkomailla tuotettuihin euromääräisiin tavaroihin heikkenee. Tämä iskee kaikkein eniten kahteen suuntaan: toisaalta investoinittavaroihin, joita tarvittaisiin juuri talouden modernisoimisen ja monipuolistamisen takia, toisaalta keskiluokan kulutukseen, Sutela sanoo.

- Lehdet ovat Moskovassa täynnä tietoja siitä, että kansalaiset eivät tänä jouluna ja uutenavuotena matkusta Thaimaahan tai Egyptiin, vaan he tulevat Suomeen, jonne tuleminen on paljon halvempaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.