Mainos

Venäjän sisäministeri lupasi puuttua suomalaiskuljettajien kohteluun

Venäjän sisäministeri Anatoli Kulikov lupasi liikenneministeri Tuula Linnainmaalle, että suomalaiskuljettajien kohtelua aletaan valvoa tiukasti. Erityisesti ryhdytään valvomaan sakottamista, jolle pitää olla selvät perusteet.

Kulikov aikoo lähettää kymmenen päivän kuluessa kaikille Venäjän alueiden sisäministereille ja poliisipäälliköille sähkeen, jossa kehotetaan tarkoin valvomaan ulkomaisten kuljettajien kohtelua.

Lisäksi turvallisuuspalvelu ryhtyy valvomaan liikennemiliisin toimintaa. Miliisin on vastedes esitettävä virkamerkkinsä kuljettajien kanssa asioidessaan. Kuljetusasiakirjoja saa takavarikoida ainoastaan selvissä rattijuoppous- tai muissa rikostapauksissa.

Linnainmaa selvitti tapaamisen yhteydessä Kulikoville suomalaiskuljettajien kohteluun liittyviä epäkohtia. Kulikov sai myös ulkoministeriön kokoaman listan tapauksista, joissa Venäjän viranomaiset ovat kohdelleet suomalaisia väärin. Ministeri Kulikov ei kertomansa mukaan ole tiennyt, miten vakavasta ongelmasta on ollut kyse ja miten paljon huomiota tapaukset ovat Suomessa herättäneet.

Ministerit sopivat, että vastaisuudessa liikenneministeriö ilmoittaa kaikista epäselvistä tapauksista Venäjän sisäministeriölle ja tapaukset tutkitaan vuorokauden kuluessa. Jotta tämä on mahdollista, liikenneministeriön täytyy saada tapauksista ensin yksilöidyt, kirjalliset selvitykset.

Linnainmaa esitti myös ministeri Kulikoville vetoomuksen, jotta Venäjä luopuisi suunnittelemastaan rajanylitysmaksusta. Kulikov lupasi viedä vetoomuksen eteenpäin Venäjän ylimmälle johdolle. Linnainmaa on aiemmin esittänyt vastaavan vetoomuksen myös Venäjän liikenneministeri Nikolai P. Tsahille sekä varaulkoministeri Sergei Kriloville.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.