Mainos

Venäjän savu tuntuu pääkaupunkiseudulla

Venäjän maastopalojen savu piinaa pääkaupunkilaisia, erityisesti allergikkoja. Metsä- ja maastopaloista on kantautunut pienhiukkasia Helsingin seudulle, joten ilmanlaatu on keskustassa huono ja muualla pääkaupunkiseudulla välttävä tai huono, kertoo Helsingin seudun ympäristöpalvelu.

Iltapäivän aikana savua on kantautunut myös Keski-Suomeen.

Pienhiukkasista voi olla terveyshaittaa herkille ihmisille, kuten ikääntyneille hengitys- ja sydänsairauspotilaille, astmaatikoille ja pienille lapsille.

- Täällä on hirveän vaikea hengittää ja tosi painostava ilma koko ajan. Itselläni on pölyallergiaa, ja tuntuu, että happi loppuu heti, kun lähteen ulos asunnosta, kertoo helsinkiläinen Laura Niemelä.

Pienhiukkaset sisältävät myrkyllisiä yhdisteitä, joten savusta voi olla terveydelle haittaan. Herkkien ihmisten kannattaakin välttää voimakasta rasitusta ulkona ja siirtyä puhtaampaan ilmaan, kuten sisätiloihin.

- Astmaatikoilla astmakohtauksen riski kasvaa, ja sydänsairailla voi kasvaa sydänoireiden riski, sanoo ilmansuojelun asiantuntija Jarkko Niemi Helsingin seudun ympäristöpalvelusta.

Savu ei huolestuta helsinkiläisiä

Viranomaisten varoitteluista huolimatta moni ei tunnu olevan savusta kovin huolissaan. Esimerkiksi Helsingin Töölönlahdella oli iltapäivällä reippaasti lenkkeilijöitä, joita savu ei näyttänyt piinaavan.

- Lähinnä lämpö vaikuttaa enemmän, se tekee juoksun raskaammaksi, lenkkeilemässä ollut Tom Lindström sanoo.

Helsinkiläisen Janne Isosävin mielestä taas savuongelmaa hieman liioitellaan, vaikka myös hän on allergikkona tuntenut ilmanlaadun heikkenemisen.

- Mielestäni tämä on taas tällaista ylihuolestumista. En usko, että tämä on kovin suuri ongelma. Menkää Pekingiin, Isosävi naurahtaa.

Katso Aino Huilajan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.