Mainos

Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat huippukokoukseen

Presidentti Boris Jeltsin ja liittokansleri Helmut Kohl sopivat tänään, että Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajien huipputapaaminen järjestetään venäläisessä Jekaterinburgin kaupungissa ensi vuonna.

Kremlin mukaan Jeltsin ja Kohl päättivät asiasta Moskovan ulkopuolella käydyissä epävirallisissa keskusteluissa. Kremlin edustaja kuvasi Jeltsinin ja Kohlin puolitoista tuntia kestänyttä tapaamista "intensiiviseksi ja dynaamiseksi". Johtajat neuvottelivat Zavidovon metsästysmajalla noin 100 kilometrin päässä Moskovasta.

Jeltsin otti viime kuussa Strasbourgissa esille ajatuksen Saksan, Venäjän ja Ranskan "troikasta", joka muodostaisi vastapainoa Natolle. Saksa on suhtautunut asiaan laimean myönteisesti. Jeltsin keskusteli troikasta eilen puhelimessa Ranskan presidentin Jacques Chiracin kanssa. Chirac ehdotti jo aiemmin kokouspaikaksi Jekaterinburgia. Maiden ensimmäinen tapaaminen on määrä järjestää vuoden 1998 ensimmäisellä puoliskolla. Jeltsin ja Kohl sopivat lisäksi kahdenvälisen huippukokouksen järjestämisestä Saksassa ensi keväänä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.