Mainos

”Venäjän puutullit uhkaavat jopa 20 000 työpaikkaa Suomessa”

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) pitää Venäjän puutulleja vakavana kansallisena kysymyksenä.

Venäjän puutullipäätökset merkitsevät Suomen kannalta käytännössä sitä, että puuntuonti idästä uhkaa tyrehtyä lähes kokonaan.

Puutullit pakottanevat metsäteollisuuden jatkamaan tiukalla kädellä saneeraamista.

MTV:n Huomenta Suomi –ohjelmassa vieraillut Häkämies toteaa, että puunsaanti pyritään turvaamaan Venäjän kanssa käytävin neuvotteluin ja kannustamalla kotimaista puukauppaa. Häkämies myöntää, että pahin kauhuskenaario on se, että Suomesta katoaa puutullien myötä peräti 20 000 työpaikkaa.

- Tämä on se kaikkein huonoin mahdollisuus, Häkämies sanoo.

- Tämä on kansallinen kysymys ja toivon, ettei tästä asiasta tehdä eduskuntasalin puoluepoliittista väittelyä.

Häkämiehen mukaan hallitus ja tasavallan presidentti tekevät kaikkensa Venäjän suuntaan, jotta ongelmassa päästäisiin Suomen kannalta kohtuulliseen ratkaisuun.

- Tavoitteena on vähintäänkin se, että koivu voitaisiin irrottaa Venäjän puutulliratkaisusta. Minun tietojeni mukaan suomalainen metsäteollisuus pärjäisi tämän ratkaisun kanssa.

Itä-Suomesta häviämässä 6 000 työpaikkaa

Metsäntutkimuslaitoksen mukaan Venäjän puutullit uhkaavat viedä Itä-Suomesta tuhansia työpaikkoja. Jos Venäjä toteuttaa puutullinsa eikä raakapuun tuontia pystytä täysimääräisesti korvaamaan muilla keinoilla, heikkenee Itä-Suomen työllisyys Metlan mukaan lähes 6000 henkilötyövuodella.

Suomen kokonaistuotanto laskisi 2 miljardia euroa.

Hallitus päättää tänään 50 miljoonan euron tukipaketista alueille, joissa muun muassa Stora Enso on lopettanut tehtaitaan. Pääpaino Itä-Lapissa ja Kymenlaaksossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.