Mainos

Venäjän presidenttiehdokkaiden lista lyhenemässä

Venäjän presidenttikisassa kiehuu jälleen, kun kommunistisen puolueen ehdokas Gennadi Zjuganov harkitsee vaaleista vetäytymistä. Puolue sanoo pelkäävänsä, että vaaleista tulee epäreilut.

Venäjän presidenttiehdokkaiden lista saattaa lyhentyä entisestään. Kommunistisen puolueen ehdokas Gennadi Zjuganov on ilmoitttanut harkitsevansa vetäytymistä vaaleista.

Venäläislehtien mukaan asiasta aiotaan keskustella perjantaina puolueen keskuskomitean kokouksessa.

Kommunistinen puolue epäilee, että vaaleista on tulossa epäreilut. He ovat myös arvostelleet Kremlin kannattaman Yhtenäisen Venäjän ehdokkaan Dmitri Medvedevin saavan vääjäämättä leijonanosan mediahuomiosta.

- Jos valtapuolue jatkuvasti käyttää valtionhallinnon resursseja ja vaikuttaa virkamiesten toimintaan, ja jos medianäkyvyys - erityisesti sähköisessä mediassa - on täysin epätasapainossa, emme voi olla harkitsematta tätä vaihtoehtoa, totesi Kommunistisen puolueen varapuheenjohtaja Ivan Melnikov uutistoimisto Interfaxille.

Vetäytymisuhka kiusallinen Medvedeville

Ehdokkaiden joukko uhkasi supistua jo maanantaina, kun Venäjän keskusvaalilautakunta ilmoitti löytäneensä 15 500 väärennettyä nimikirjoitusta toisen oppositioehdokkaan, Kansandemokraattisen liiton Mihail Kasjanovin kannattajalistoista.

Tämä voi käytännössä tarkoittaa Kasjanovin hylkäämistä vaaleista. Lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.

Jos sekä Kasjanov että Zjuganov putoaisivat vaaleista, tulisi asetelmasta kiusallisen ilmiselvä myös Yhtenäiselle Venäjälle. Ennakkosuosikki Medvedevin rinnalle jäisivät silloin vain Liberaalidemokraattien Vladimir Zhirinovski ja Demokraattisen puolueen Andrei Bogdanov. Heille on yhteensä ennustettu vain noin yhdeksän prosentin kannatusta.

Bogdanovin kohtalo ratkeaa pian

Keskusvaalilautakunta aikoo ilmoittaa huomenna, ovatko Demokraattisen puolueen kannattajalistat kunnossa eli hyväksytäänkö Andrei Bogdanovin presidenttiehdokkuus.

Bogdanovin kohdalla ei ole noussut esiin epäilyjä kannattajalistojen väärentämisestä. Venäläislehdissä on kuitenkin pohdittu, kuinka puolue, joka sai duuman vaaleissa alle satatuhatta ääntä, voi presidentinvaaleja varten kerätä kahden miljoonan kannattajan allekirjoitukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.