Mainos

Venäjän presidentille luksusvene Suomesta

Suomalaisten veneiden kysyntä ulkomailla kasvaa huimaa vauhtia. Esimerkiksi Venäjälle luksusveneitä menisi enemmän kuin niitä ehditään toimittaa.

Venäjän presidentinkanslian pyyntöön vastattiin kuitenkin Suomessa kyllä, ja nyt Bella-veneiden Kokkolan tehtaalla valmistuu tuoreelle presidentille Dmitri Medvedeville peräti kaksi 32-jalkaista huvijahtia.

Presidentille tehtävät kaksi Aquador-venettä eivät ole mitenkään poikkeuksellisia, sillä viime vuonna niitä tehtiin Kokkolassa 33 kappaletta. Bella-veneiden työnjohtaja Ben Backmanin mukaan noin 200 000 euron arvoista venettä menisi Venäjän markkinoille vielä enemmänkin kuin mitä tehtaalla ehditään tekemään.

- Venäjä on tullut ihan viimeisten vuosien aikana erittäin tärkeäksi kumppaniksi ja nyt kun tämä pää on avattu niin kasvut näyttävät erittäin hyvältä Venäjän suunnalla ja tulevaisuudessa Venäjä tulee olemaan yks merkittävimmistä vientimaista, kertoo myös Kokkolanseudun Kehityksen toimitusjohtaja Antti Porko.

Kotimaan venetehtaiden liikevaihto kasvoi viime vuonna räjähdysmäisesti, ja suurin osa tilistä tulee juuri viennistä. Kysyntää on etenkin komeilla purjeveneillä ja suurilla moottoriveneillä.

Nopea kasvuvauhti uhkaa kuitenkin hiipua työvoimapulaan, jota paikataan jo nyt pikakoulutuksilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.