Mainos

Venäjän pommikoneet näyttävät taas voimaa raja-alueilla

Venäjän strategisten pommikoneiden lentueen komentajan mukaan kyse oli pitkän matkan lentojen tradition elvyttämisestä.

Venäjän strategiset pommikoneet ovat palanneet kylmän sodan ajoilta tutuille reiteille, joilla partioivat myös Yhdysvaltain ja sotilasliitto Naton sotilaskoneet.

Kaksi Tu-95MS-pommikonetta lensi Tyynellämerellä Yhdysvaltain Guamin-tukikohdan lähettyvillä eilen, kertoi Venäjän ilmavoimien kenraalimajuri Pavel Androsov Moskovassa tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Hän on strategisten pommikoneiden lentueen komentaja.

Androsov kertoi venäläislentäjien olleen katsekontaktissa - hymyillen toisilleen - amerikkalaispilotteihin, joiden ohjaamat hävittäjät nousivat tarkkailulennolle katsastamaan venäläiskoneita.

Androsovin mukaan kyse oli pitkän matkan lentojen tradition elvyttämisestä. Kylmän sodan aikana Neuvostoliiton ja länsimaiden sotilaskoneet tapasivat kierrellä toisiaan kissa- ja hiiri -tyyliin.

Yhdysvaltalaisen World Security Instituten asiantuntija ei pitänyt Tupolevien Tyynenmeren-lentoa tavattomana tapauksena, koska vastaavia harjoituslentoja ei keskeytetty koskaan kokonaan - niitä vähennettiin rahapulan takia.

Instituutin Moskovan-toimiston johtaja Ivan Safrantshuk arvioi Venäjän tavoittelevan nyt pikemminkin "poliittista osinkoa" suuntaamalla harjoituslentoja oman ilmatilansa ulkopuolelle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.