Mainos

Venäjän palosavut häipyvät Jäämerelle jo viikonvaihteeksi

Venäjän metsäpaloista Suomen ilmaa pilaamaan tullut palosavu ehtii huomiseksi jo Lappiin. Sieltä savu häipyy Jäämerelle, jolloin ongelman uskotaan olevan tällä erää ohi Suomen osalta, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Etelä-Suomessa savuhaitat ovat olleet pahimmillaan tänään, jolloin ilmanlaatu heikkeni jopa niin huonoksi, että arveltiin herkimpien ihmisten voivan kokea terveyshaittoja. Viranomaiset ohjeistavatkin riskiryhmiin kuuluvia pysyttelemään sisätiloissa silloin, kun savuhaitta on pahimmillaan omalla kotiseudulla. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi keuhko- ja sydänsairaat.

Kaakkoinen ilmavirtaus toi savun Suomeen, mutta viimeistään jo huomenna virtauksen odotetaan kääntyvän. Silloin saadaan puhtaampaa ilmaa etelästä ja lounaasta. Etelä-Suomen ilman ennustettiin raikastuvan jo illan ja yön aikana rajujenkin ukkossateiden ansiosta.

Näillä näkymin savuongelma olisi siis ohi koko maasta viikonvaihteeseen mennessä. Paloalueille Moskovan lähistölle ei ole kuitenkaan luvassa sateita, joiden avulla metsäpalot sammuisivat kokonaan. Jos ilmavirtaus kääntyy uudelleen, voi palosavuakin taas tulla rajan yli.

(MTV3 - STT)

Katso Elisa Tikkasen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.