Mainos

Venäjän paloalue laajenee – paikalliset sytyttelevät nuotioita

Venäjällä maastopaloalue on laajentunut jälleen eilisestä. Nyt paloalue on jo lähes 200 000 hehtaarin suuruinen. Yksi vaikeimmista paloalueista on Moskovan ympäristö.

Maastopalojen sammutustöitä hankaloittaa se, että tänä iltana itänaapurissa hätyytellään jälleen uutta lämpöennätystä.

- Lämpötila Moskovassa on tänään ollut 36 astetta ja illan mittaan hätyytellään 38–39 lämpöastetta, kuvaa MTV:n kirjeenvaihtaja Mirja Sipinen.

Paikallisten palomiesten mukaan venäläiset suhtautuvat maastopaloihin edelleen kuitenkin hämmästyttävän piittaamattomasti.

- Edelleen löytyy ihmisiä, jotka sytyttävät nuotioita, menevät pitämään sashlik-hetkiä metsään ja heittävät tupakantumppeja sinne, kertoo Sipinen.

Palomiesten mukaan nurmikolle heitetty palava savuke voi sytyttää tulen kolmessa minuutissa.

Pulaa palomiehiestä

Venäjällä on tällä hetkellä pulaa myös sammutuskalustosta. Paikallisten palomiesten mukaan Venäjällä tehtiin vuosi sitten pelastustöiden reformi, jossa miesvahvuutta vähennettiin lähes puoleen.

- Täällä ei ole pysyvää miehitystä, joka olisi valmiina toimimaan kun palot syttyvät. Sen sijaan miehiä aletaan haalia vasta, kun palo on jo käynnissä. Siksi vapaaehtoistyöntekijöillä on sammutustöissä varsin suuri rooli, Sipinen kertoo.

"Kukaan ei kuollut viime yönä"

Maastopalot ovat vaatineet Venäjällä jo ainakin 50 ihmisen hengen. Lisäksi tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa.

- Tavallaan on surkuhupaisaa, että uutisiin asti päätyi tieto, että viime yönä kukaan ei kuollut näissä paloissa. Niin tavallisia kuolemantapaukset täällä jo ovat.

(MTV3)

Katso Mirja Sipisen juttu Moskovasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.