Mainos

Venäjän opposition marssi kuivui kasaan

Venäjän opposition kaavailema Erimielisten marssi on jäänyt yritykseksi.

Viranomaiset olivat etukäteen kieltäneet marssin ja varoittaneet moskovalaisia osallistumasta siihen. Osa järjestäjistä joutui kotiarestiin jo etukäteen ja marssipaikaltakin pidätettiin ainakin yksi mielenosoittaja.

Toinen Venäjä -oppositioliike oli jo viikkokausia suunnitellut järjestävänsä päivää ennen presidentin virkaanastujaisia mielenosoitusmarssin Moskovan keskustassa. Moskovan kaupunki ei kuitenkaan tehnyt päätöstään marssin sallimisesta tai kieltämisestä ennen keskipäivää. Lopulta päätös oli kielteinen.

- Samalle paikalle oli samaan aikaan sovittu toinen marssi, siksi lupaa ei myönnetty, kertoi Moskovan miliisiä edustava kenraalimajuri Arkadi Gostjev.

Paikan oli varannut Putin-mielinen nuorisojärjestö Rosmol, mutta senkään edustajia ei paikalla näkynyt.

Valta vaihtuu huomenna Vladimir PutiniltaDmitri Medvedeville. Putinista on tulossa pääministeri.

Oppositio: Ainakin 17 kotiarestiin

Oppositioliikkeen mukaan päivä alkoi jo aamusta myrskyisissä merkeissä, kun viranomaiset sulkivat seitsemäntoista aktivistia kotiarestiin. Aktivisteja epäiltiin levottomuuksien suunnittelusta ja tahallisesta viranomaisten provosoinnista.

Miliisi varoitti etukäteen moskovalaisia osallistumasta marssiin. Miliisi on aiemmin hajottanut vastaavia luvattomia mielenosoituksia voimatoimin.

Muun muassa maaliskuun vaalipäivän jälkeen Erimielisten marssi järjestettiin viranomaisten kiellosta huolimatta. Tuolloin runsaslukuiset mellakkapoliisit hajottivat mielenosoituksen rajuin ottein, ja kymmeniä mielenosoittajia pidätettiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.