Mainos

Venäjän öljynvienti Koiviston satamasta kasvaa huimaa vauhtia

Suomenlahdella sijaitsevan Primorskin eli Koiviston öljysatama laajenee huimaa vauhtia. Tänä vuonna satamasta viedään jo nelinkertainen määrä öljyä aiempaan verrattuna.

Koiviston satama on tällä hetkellä yksi venäjän suurimmista öljysatamista. Parhaillaan sitä laajennetaan ja tänä vuonna tätä kautta kulkeekin yhä enemmän venäläisöljyä maailmalle.

Keväällä sataman öljynvientikapasiteetti nousee 42 miljoonaan tonniin vuodessa. Se on lähes neljä kertaa enemmän kuin kaksi vuotta sitten, jolloin satama avattiin.

Myöhemmin laajennetaan vielä lisää. Päämääränä on tehdä Koivistosta Venäjän suurin öljynvientisatama. Käytännössä tämä tarkoittaa myös sitä, että öljytankkereiden määrä Suomenlahdella kasvaa entisestään.

Satamassa vakuutetaan, että lisääntyvä liikenne hoituu moitteetta.

- Turvallisuus taataan sillä, että meillä on täällä töissä päteviä miehiä. Myös tankkereiden lastauksen hoitavat ammattimiehet, apulaissatamakapteeni Nikolai Vinogradov Koiviston satamasta kertoo.

Kova talvi tuo ongelmia. Vuosi sitten Suomi ja Venäjä kiistelivät tankkereiden jääluokituksista. Nyt jääluokitusvaatimuksia on nostettu ja varotoimia tehostettu.

- Jos viime vuonna suomalaisilla oli jotain valittamista, niin nyt ei enää pitäisi olla, Vinogradov väittää.

Koivistoon suunnitellaan myös öljynjalostamoa. Lisäksi tulossa ovat mm. Uuraan ja Ust-Lugan satamat.

Ympäristönsuojelijat ovatkin huolissaan. Jos kaikki Venäjän suunnitelmat toteutuvat, niin muutaman vuoden päästä Suomenlahden venäläissatamista kuljetetaan öljyä ja öljytuotteita yli 100 miljoonaa tonnia vuodessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.