Mainos

Venäjän ohjukset suunnattu pois Nato-maista

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti tänään, että Venäjän ohjukset on suunnattu pois Nato-maista.

Jeltsin antoi lupauksen ohjuksien uudelleensuuntaamiseta aiemmin päivällä Pariisissa, missä hän osallistui Venäjän ja Naton välisen perusasiakirjan allekirjoitusjuhlallisuuksiin.
-Olen päättänyt asiasta tänään. Puramme kaikki läsnäolevia maita vastaan suunnatut taistelukärjet, Jeltsin sanoi asiakirjan allekirjoittamisen jälkeen. Jeltsinin edustaja Sergei Jastrzhembski sanoi myöhemmin toimittajille Jeltsinin ilmoituksen tarkoittavan, että ydinaseita ei enää suunnata Nato-maita vastaan.

Jeltsin ei ollut kertonut etukäteen aikeestaan. Tilaisuuteen osallistuivat Venäjän lisäksi kaikki 16 Naton jäsenmaata, jotka olivat kaikesta päätellen erittäin yllättyneitä Jeltsinin ilmoituksesta.
-Meidän on kysyttävä, mitä se merkitsee, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Nicholas Burns. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton neuvottelikin asiasta Jeltsinin kanssa huippukokouksen jälkeen.

Naton edustaja Jamie Shea piti tervetulleena Jeltsinin ilmoitusta ydinkärkien purkamisesta, mutta toivoi samalla, että Jeltsin voisi käyttää vaikutusvaltaansa, jotta Venäjän parlamentin alahuone eli duuma vahvistaisi strategisia ydinaseita vähentävän Start 2 -sopimuksen.
-Sillä tavoin strategisten aseiden määrä saataisiin vähenemään, Shea sanoi. Hänestä Start 2 -sopimus on paras keino ydinaseiden vähentämiseksi. Se ei ole yksipuolinen julistus eikä sitä voida perua, tähdensi hän.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.