Mainos

Venäjän-matkaajille myydään laittomia vakuutuksia

Poliisi epäilee matkanjärjestäjien myyvän viisumeihin liitettäviä liikennevakuutuksia ilman vaadittuja lupia. Kauppaa käydään myös väärennetyillä hiv-todistuksilla.

Keskusrikospoliisi tutkii laittomuuksia Venäjälle matkaavilta vaadittavien liikennevakuutusten myynnissä. Poliisin mukaan viisumeita varten myydään myös väärennettyjä hiv-todistuksia.

Suomen poliisi sai vihiä laittomuuksista Venäjältä tulleen virka-apupyynnön kautta.

Toimintaa epäillään olevan etenkin Kaakkois-Suomessa, mutta poliisi on tutkinut vakuutusmyyntiä myös muualla Itä-Suomessa, kirjoittaa Savon Sanomat. Poliisi epäilee, että muun muassa useat matkanjärjestäjät myyvät automatkailijoille pakollisia liikennevakuutuksia ilman vaadittavia lupia tai ohi vakuutusmeklareiden.

- Vakuutusten myynnissä on ilmennyt seikkoja, joiden perusteella katsoimme tarpeelliseksi ryhtyä selvittelemään asiaa, KRP:n itäisen osaston päällikkö, rikosylitarkastaja Lauri Leppänen kertoi.

Tähän mennessä yksi tutkittu tapaus on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Laittomasta vakuutusten myynnistä on tiettävästi aiemmin annettu vain yksi sakkotuomio.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.