Mainos

Venäjän mafialla suomalaisia yhteyshenkilöitä

Venäläisillä mafiarikollisilla on pysyviä yhdyshenkilöitä Suomessa, ja venäläiset ja suomalaiset rikolliset pelaavat yhteen, varoittaa Pietarissa toimiva Suomen poliisin erityisasiantuntija konsuli Urmas Rinne.

Häntä huolettaa Venäjän rikollispiirien hivuttautuminen Suomeen myös liike-elämän kautta.
-Mafia ei juokse veitsi hampaissa Aleksilla. Se pyrkii saaman jalansijaa esimerkiksi päällisin puolin puhtaiden yritysten kautta. Kun se saa otteen talouselämästä, sillä on pian jalka ovenraossa muuallakin, hän varoittaa.

Hän peräänkuuluttaakin Suomen poliisiin erikoisryhmää, joka ottaisi tehtäväkseen selvittää kansainvälisen rikollisuuden leviämisen Suomessa.
-Meillä ei ole käytännössä toimivaa kansainvälistyvän järjestäytyneen rikollisuuden torjuntastrategiaa. Paljon on kyllä tehty, ja tietoa on runsaasti, mutta se on hajallaan, hän pahoittelee.

Poliisin tietoon tulevat konnuudet ovat vain osanen kokonaisrikollisuudesta. Suomen tilastoissa ulkomaisten tekemät rikokset keikkuvat parissa prosentissa, mutta tämän tiedon varaan ei Rinteen mukaan pidä tuudittautua.
-Enemmän ja enemmän on esimerkkejä siitä, että kovat kundit pyrkivät saamaan jalansijaa Suomessa esimerkiksi transito-maana, hän sanoo. Huolta ei vähennä tieto siitä, että Suomi ei ole ulkorikollisten ykköskohde.
-Yksinomaan Pietarissa on 10 000 vaarallista rikollista, joten viisi prosenttia siitäkin on ihan riittävä määrä. Karjalan tasavallassa ja Muurmanskin alueella ongelmat ovat samanlaisia, hän laskee.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.