Mainos

Venäjän maastopalot saatu hallintaan kolmella alueella

Venäjällä kolmella maastopalojen runtelemalla alueella hätätilajulistus on kumottu. Presidentti Dmitri Medvedevin edustaja sanoo, että tilanne on kohentunut huomattavasti Voronezhin ja Vladimirin alueella sekä Marin tasavallassa.

Hätätila on yhä voimassa Mordvan, Moskovan, Nizhni Novgorodin ja Rjazanin alueilla.

Sammutustöitä on tehostettu etenkin ydinvoimala-alueilla. Sarovin ydinlaitoksen liepeillä riehuvia paloja on sammuttamassa jo liki 3 500 palomiestä.

Kuivuus tuhonnut neljäsosan Venäjän viljasadosta

Kuivuus on tuhonnut jo neljäsosan Venäjän tämän vuoden viljasadosta, presidentti Dmitri Medvedev sanoi tänään Taganrogissa Etelä-Venäjällä.

Medvedevin mukaan viljelijöiden tilanne monilla alueilla on katastrofaalinen. Lukuisat viljelijät ovat konkurssin partaalla satomenetysten takia.

- Sato on menetetty neljäsosalla viljelyalasta, Medvedev totesi.

Hän ei täsmentänyt menetysten suuruutta. Viranomaiset ovat aiemmin arvioineet kuluvan vuoden kylvöalan 43,6 miljoonaksi hehtaariksi.

Medvedevin mukaan hallituksen on ratkaistava, miten kuivuuden aiheuttamiin menetyksiin varaudutaan ja viljamarkkinat vakautetaan. Satomenetysten takia Venäjä kielsi jo aiemmin viljan viennin elokuun puolivälistä vuoden loppuun.

Maatalousministeriön mukaan Venäjä ei käytännössä enää pysty viemään viljaa tänä vuonna. Jos sato on 60-65 miljoonaa tonnia, voisi vienti ministeriön mukaan nousta 2-4,5 miljoonaan tonniin. Siitä suurin osa on jo toimitettu. Satokaudella 2009-2010 Venäjä vei 22 miljoonaa tonnia viljaa.

(MTV3 - STT - Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.