Mainos

Venäjän liberaalit varoittavat Jeltsiniä

Venäjän liberaalijohtajat ovat huolestuneita presidentti Boris Jeltsinin suunnitelmista tiivistää yhteistyötä Valko-Venäjän kanssa. Heidän mukaansa Jeltsin etenee suhteiden luomisessa liian nopeasti ja kuulematta Venäjän kansan mielipiteitä.

Jeltsinin on määrä allekirjoittaa keskiviikkona yhteistyösopimus Valko-Venäjän kovalinjaisena ja itsevaltaisena pidetyn presidentin Aleksandr Lukashenkon kanssa. Sopimuksen yksityiskohdista ei ole annettu julkisuuteen tietoja.

-Olisi ennenkuulumaton tapahtuma yrittää ratifioida sellainen sopimus parlamentissa ilman minkäänlaista asian käsittelyä, sanoi Venäjän liberaalin Jabloko-puolueen johtaja Grigori Javlinski NTV tv-kanavan haastattelussa eilen. Javlinski sanoi puolueensa vastustavan sopimusta parlamentin äänestyksessä.

Myös keskeisenä talousuudistajana tunnettu entinen pääministeri Jegor Gaidar sanoi olevansa huolestunut tavasta jolla sopimusta nyt ollaan tekemässä. Niinikään tv-haastattelussa esiintynyt Gaidar sanoi, ettei hän vastusta sopimuksen solmimista, vaan sen pikaista allekirjoittamista ilman julkista keskustelua sopimuksen sisällöstä.

Venäjän liberaalit ovat arvostelleet Lukashenkoa ihmisoikeuksien ja sananvapauden rajoittamisesta Valko-Venäjällä.

Jeltsin hyväksynyt luonnoksen

Presidentti Boris Jeltsin on hyväksynyt luonnoksen yhteistyösopimukseksi Venäjän ja Valko-Venäjän välille, kertoi uutistoimisto Itar-Tass tänään.

Jeltsinin ulkopoliittinen neuvonantaja Dmitri Rjurikov sanoi Tassin mukaan, että Jeltsin on hyväksynyt luonnoksen pääpiirteet, mutta luonnosta voidaan vielä muutella ennen sopimuksen allekirjoittamista.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.