Mainos

Venäjän lehdistö syyttää sotilasjohtoa vastuunpakoilusta

Venäjällä on alkanut jo jälkipyykki sukellusveneonnettomuuden hoidosta. Lehdistö syyttää laivaston johtoa raukkamaisesta vastuunpakoilusta pelastustöiden alkuvaiheessa. Myös presidentti Putinin käytöstä on ihmetelty kriittisin sanakääntein.

Vladimir Putin lohduttaa onnettomuuden uhrien omaisia

Äskettäisen Moskovan pommiräjähdyksen jälkeen presidentti Vladimir Putin saapui itse onnettomuuspaikalle. Hän piti välittömästi neuvonpidon lainvalvontaviranomaisten kanssa ja antoi toimintaohjeet. Sukellusvene Kurskin onnettomuuden yhteydessä nähtiin aivan toisenlainen Putin. Presidentti astui julkisuuteeen vasta viiden vuorokauden kuluttua onnettomuudesta.

Selitykseksi ei riitä se että Putin on kesälomalla Sotsissa, sillä hän on sieltä käsin tehnyt aktiivisesti töitä.

Yleinen oletus on että Putinia informoitiin jälkijunassa.

Suurinta hämmästystä herättää se että valtion päämies ja asevoimien komentaja astui esiin hetkellä jolloin kotikatsomoissa oli seurattu Barentsin meren draamaa jo kolme päivää.

Venäjän sanomalehdet syyttävät Putinia vastuunpakoilusta. Kommersant-lehti arvelee että Putinin käytös juontaa siitä että sukellusveneonnettomuudesta ei saa poliittisia irtopisteitä, kuten kasvottomasta terrorismista. Toisin kuin terrori-isku, sukellusveneturma edellyttää sitä että konkreettiset ihmiset pannaan vastuuseen. Lehti arvelee ettei presidentillä riitänyt rahkeita moiseen vastuuntuntoon.

Venäjän lehdistö ärisee vieläkin ankarammin laivoston johdolle. Se uskoo että kenraalit yrittivät aluksi salata onnottomuuden pelastaakseen oman nahkansa. Valehtelu ja raukkamaisuus ovat Venäjän johdon perusominaisuudet, kiteyttää Izvestia-lehti.

Haluttomuus pyytää ulkopuolista apua on puolestaan tulkittu typeräksi kansallisylpeydeksi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.