Mainos

Venäjän lapsiasiamies jatkaa lapsilla politikointiaan

Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahov väittää, että Skandinavian maiden sosiaaliviranomaiset vievät lapsia venäläisistä maahanmuuttajaperheistä ilman syytä, jotta maat pystyisivät tasapainottamaan väestön vähenemistä.

Asiasta kertoo venäläinen Sputnik News, joka viittaa Astahovin haastatteluun LifeNews-televisiokanavalla.

Lisäksi Astahov sanoi Sputnik Newsin mukaan Instagram-tilillään, että Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa sekä muissa länsimaissa viranomaisilla on maahanmuuttajia kohtaan erityinen asenne, minkä vuoksi maahanmuuttajat ovat vaarassa joutua epäilyksien kohteeksi.

Astahov kertoi eilen tilanteesta, jossa hänen mukaansa sosiaaliviranomaiset olivat vieneet Tanskassa asuvan venäläisnaisen kaksoset ilman syytä.

Asiamies sanoi pyrkivänsä tarjoamaan naiselle oikeusapua.

Astahovin mukaan 14 vuotta Tanskassa asunut nainen on luopunut Venäjän kansalaisuudesta, mikä heikentää hänen mahdollisuuksiaan voittaa oikeusjuttu.

Astahov Kremlin politiikan äänitorvi  

Astahovin toimiston mukaan kolmen viime vuoden aikana Suomessa on otettu huostaan 74 ja Norjassa 55 lasta venäläisperheistä.  

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini sanoi viime kuussa, että Suomessa ei oteta lapsia huostaan kansalaisuuden perusteella.

Soini vastasi tiedotteessaan Astahovin silloiseen syytökseen, jonka mukaan Suomen ja Norjan lastensuojeluviranomaiset kohdistavat huostaanotoilla "terrorin" venäläisperheisiin.  

Astahov tunnetaan miehenä, joka astuu julkisuuteen, kun ulkovenäläisten lapsilla tehdään politiikkaa Venäjän hyödyksi. Hän on aiemminkin syyttänyt suomalaisviranomaisia Suomessa asuvien venäläisperheiden huonosta kohtelusta.  

Soini sanoi tuolloin, että jää nähtäväksi, alkaako Astahovin viimeisimmästä ulostulosta uusi lapsiasioiden propaganda-aalto. Hän pohtii tiedotteessaan, mahtavatko Venäjän valtiollisen tietotoimiston MIA Sputnikin ulkomaille kaavailemat toimitukset nostaa tämäntyyppisiä asioita esiin "suurella ryminällä".  

Aiemmin tässä kuussa Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Aleksander Lukashevitsh sanoi, että Venäjä ei hyväksy venäläislasten huostaanottoja perheistään Skandinavian maissa. Lukashevitshin mukaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on laiminlyönyt lastensuojelun työssään.  

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja