Mainos

Venäjän lähettiläs optimistinen P-Korea-neuvotteluiden jälkeen

Venäjän varaulkoministeri Aleksandr Losjukov sanoi tänään olevansa optimistinen neuvoteltuaan kolmen päivän ajan Pohjois-Korean johtajien kanssa. Hänen mielestään neuvottelut onnistuivat, ja viimeaikaisen kriisin ratkaisemisesta on toivoa.

-Ongelmat voidaan ratkaista, jos kaikki osalliset ovat siihen valmiita, Losjukov sanoi. Etenkin Yhdysvallat on arvostellut Pohjois-Korean päätöstä käynnistää uudelleen ydinvoimala, karkottaa kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n tarkkailijat ja irtautua kansainvälisestä ydinsulkusopimuksesta. Losjukov keskusteli mm. Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin kanssa.

Losjukov kuvasi neuvotteluja " hyödyllisiksi ja rakentaviksi", muttei kertonut yksityiskohtia. Hän saapui tänään Kiinan Pekingiin, jossa hänen on määrä tavata Kiinan viranomaisia. Pohjois- ja Etelä-Korean viranomaisten on määrä aloittaa tänään useita päiviä kestävät neuvottelut, jotka ovat ensimmäiset Koreoiden väliset sitten ydinkriisin kärjistymisen.

Lisäksi Yhdysvaltain kansainvälisestä turvallisuudesta ja asesääntelystä vastaava apulaisulkoministeri John Bolton saapui tänään Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Hänen on määrä keskustella Etelä-Korean viranomaisten kanssa Pohjois-Korean kriisistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.