Mainos

Venäjän lähettiläs Helsingissä vaihtuu?

Presidentti Boris Jeltsinin entinen henkilökuntapäällikkö ja turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Bordjuzha saattaa olla Venäjän seuraava suurlähettiläs Suomessa.

Nimityskaavailuista kertoo talouslehti Kommersant, joka on tavallisesti hyvin perillä valtakunnan asioista.
Nykyinen Helsingin-suurlähettiläs Ivan Aboimov on lehden mukaan siirtymässä Ukrainaan. Bordjuzhaa kaavaillaan tässä yhteydessä Aboimovin seuraajaksi Helsinkiin.

Bordjuzha, 49, aloitti uransa asevoimissa ja turvallisuuspoliisin KGB:n palveluksessa. Hän oli noussut kenraalieverstiksi ja rajajoukkojen komentajaksi, kun Jeltsin kutsui hänet viime vuoden syyskuussa kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeriksi.
Joulukuussa hänet nimitettiin myös presidentin henkilökuntapäälliköksi. Mutta jo tämän vuoden maaliskuussa hän sai lähteä, kun Kreml ei kyennyt kovinkaan hyvin hoitamaan valtakunnansyyttäjä Juri Skuratovin seksiskandaalia.

Huhtikuusta lähtien Bordjuzha on johtanut Venäjän tullilaitosta, mutta on vahvistamattomien tietojen mukaan halukas jättämään toimen meneillään olevan uuden hallituksen muodostamisen yhteydessä.
Venäjän Helsingin-suurlähetystöstä ei tänään haluttu kommentoida lehtitietoa, jota pidettiin tavanomaisena spekulointina korkeista virkanimityksistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.