Mainos

Venäjän korotettu puutulli käyttöön sunnuntaina

Tuhannet suomalaiset työpaikat ovat vaarassa Venäjän puutullin vuoksi. Raakapuun hinta on noussut kevään aikana kipurajalle. Vuoden aikana mäntytukin hinta on noussut peräti 44 prosenttia ja kuusitukin 41 prosenttia.

Venäjä alkaa sunnuntaina kantaa korotettua vientitullia maasta vietävästä puusta. Lisätulli nostaa Suomeen tuotavan raakapuun hinnan jo kotimaista kantohintaa korkeammaksi. Se uhkaa metsäteollisuuden raaka-ainehuoltoa ja tuhansia työpaikkoja.

EU:n ja Venäjän neuvotteluissa tullikiistasta ei ulkoministeriön mukaan ole edistytty. Puun tuonti Venäjältä päättyy kokonaan ensi vuoden lopussa, ellei Venäjä peruuta vientitullien korotuksia.

Raakapuun hinta on Metsäteollisuuden mukaan kohonnut kevään kuluessa nopeasti kipurajalle. Kantohinnat ovat nousseet vuodessa dramaattisesti. Mäntytukin hinta nousi vuodessa 44 prosenttia ja kuusitukin 41 prosenttia. Mänty- ja koivukuidun hinta nousi lähes 30 prosenttia. Kuusitukin hinta nousi toukokuussa peräti 6,30 euroa eli 10 prosenttia huhtikuusta. Mäntytukki kallistui kuukaudessa 5,60 euroa.

Ennätyksellisen korkeasta hinnasta huolimatta metsäteollisuus kärsii puun niukasta saatavuudesta kireillä puumarkkinoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.