Mainos

Venäjän korkein oikeus tyrmää Pussy Riot -tuomiot

Venäjän korkein oikeus arvostelee kovin sanoin alempia oikeusistuimia, joissa Pussy Riot -ryhmän kolme jäsentä tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin. Korkein oikeus on palauttanut tuomiot uuteen käsittelyyn.

Venäjän korkeimman oikeuden mukaan alemmat tuomioistuimet eivät näyttäneet toteen, että ryhmän jäsenten motiivina olisi ollut viha.

Korkein oikeus huomauttaa myös, että alemmissa asteissa ei otettu ollenkaan huomioon, että jäsenet olivat pienten lasten äitejä tai että heidän toimintansa oli väkivallatonta eikä kenelläkään ollut rikostaustaa.

Korkeimman oikeuden kannalla ei välttämättä ole merkitystä Pussy Riotin jäsenten kohtaloon, sillä Jekaterina Samutsevitsh on jo ehdonalaisessa vapaudessa ja kaksi muuta eli Maria Aljohina ja Nadezhda Tolokonnikova vapautuvat kolmen kuukauden päästä.

Pussy Riot esitti helmikuussa 2012 performanssin Moskovassa Kristus vapahtajan katedraalissa. Punkrukouksessa arvosteltiin voimakkaasti silloin uudelleen presidentiksi pyrkinyttä Vladimir Putinia ja häntä tukenutta ortodoksikirkkoa. Oikeudenkäyntiä on lännessä luonnehdittu poliittiseksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.