Mainos

Venäjän kommunistit lykkäsivät hallituspäätöstä

Venäjän kommunistit ja heidän liittolaisensa päättävä vasta elokuussa, osallistuvatko he pääministeri Viktor Tshernomrydinin hallitukseen. Uuden hallituksen kokoonpanon arvellaan selviävän lähipäivinä.

Kommunistijohtaja Gennadi Zjuganovia tukenut kommunistien ja kansallismielisten yhteenliittymä oli tänään koolla pohtimassa presidentinvaalien jälkeistä tilannetta. Zjuganov sanoi liittouman päättävän uuteen hallitukseen osallistumisesta vasta elokuussa, kun hallituksen kokoonpano, ohjelma ja tavoitteet ovat selvillä.
-Sitten liittouma päättää, ansaitseeko hallitus sen riveihinsä, Zjuganov sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Zjuganovia tukenut yli 200 ryhmittymän liitto valitsi lauantaina johtajakseen Nikolai Ryzhkovin, joka toimi Neuvostoliiton aikana mm. pääministerinä. Kommunistipuoleen kakkosmies Anatoli Lukjanov vakuutti liitouman jatkavan pyrkimyksiä muodostaa Venäjälle laajapohjainen hallitus, "joka heijastaa kaikkien yhteiskunnan tasojen etuja".

-Yksi puolue tai presidentti ei voi yksin ratkaista ongelmia kahtiajaetussa maassa, missä 40 prosenttia äänestäjistä - 30 miljoonaa ihmistä - tuki vasemmiston liittoa, Lukjanov sanoi. Lukjanov torjui myös huhut, joiden mukaan puolue olisi luopumassa kommunisti-sanasta nimessään.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.