Mainos

Venäjän kommunistit luopuivat epäluottamusponnesta

Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman suurin ryhmittymä, kommunistit, veti tänään virallisesti pois hallituksen vastaisen epäluottamuslausepontensa. -Presidentin ja hallituksen viime aikaiset päätökset huomioon ottaen, kommunistit vetävät epäluottamuslauseponnen takaisin, sanoi puoluejohtaja Gennadi Zjuganov tänään parlamentissa.

Samalla hän kuitenkin varoitti, että puolue varaa itselleen oikeuden ottaa ponnen uudelleen esiin, jos sopimuksia ei pidetä ja jos keskusteluissa ei edetä. Presidentti Boris Jeltsin sopi viime viikolla, että hän ja pääministeri Viktor Tshernomyrdin keskustelevat säännöllisesti parlamentin kummankin kamarin puhemiesten kanssa.

Pääministeri Tshernomyrdin sanoi olevansa tyytyväinen kommunistien päätökseen.
-Ei ole tarpeen puhua siitä, kuka voitti ja kuka hävisi. Mielestäni kaikki voittivat, hän sanoi ja lisäsi, että parlamentilla on nyt oiva tilaisuus tehostaa työtään.

-Kahden viime viikon aikana olemme saavuttaneet paljon. Olemme saaneet uuden poliittisen kokemuksen nimittäin kokemuksen vuoropuhelusta ja sopimisesta, hän sanoi.

Tshernomyrdin varoitti samalla yrityksistä painostaa hallitusta. Tässä yhteydessä hän nosti esille Yabloko-puolueen johtajan Grigori Javlinskin. Hän myös kehotti duumaa hyväksymään ensi vuoden budjettiesityksen ennen vuodenvaihdetta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.