Mainos

Venäjän kommunistit kehottivat Jeltsiniä eroamaan

Venäjän kommunistit vaativat tänään presidentti Boris Jeltsiniä eroamaan tämän huonon terveydentilan vuoksi sen jälkeen kun lääkäri oli sanonut, että presidentti on mahdollisesti liian huonokuntoinen leikattavaksi.

Kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov syytti Jeltsiniä äänestäjien pettämisestä, koska tämä salasi sairautensa vaalikampanjansa aikana. Zjuganov hävisi kesällä pidetyissä vaaleissa Jeltsinille. -(Sydänkohtauksen salaaminen) on vääristelyä. Vaalit eivät olleet oikeudenmukaiset, Zjuganov sanoi Strasbourgissa.

Hänen mukaansa kommunistivaltuuskunta aikoo ottaa Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa esille kysymyksen siitä, onko Jeltsin kykenevä hallitsemaan maata.

Moskovassa kommunisteihin lukeutuva duuman puhemies Gennadi Zeleznjov sanoi tänään, että presidentin olisi harkittava eläkkeelle jäämistä, jos sydänleikkausta ei lääkärien arvion mukaan voida tehdä.
-Kun presidentti puhui televisiossa, hän kertoi katsojille, että jos sydänleikkausta ei tehdä, olisi hänen vähennettävä työmääräänsä, sanoi Zeleznjov.

Venäjän tilanne on Zeleznjovin mielestä kuitenkin sellainen, ettei presidentti voi päästä vähällä työllä. Jeltsin kertoi 5. syyskuuta televisiossa, että hänelle oli annettu mahdollisuus valita joko sydänleikkaus tai rajoittaa työmääräänsä.

Presidentin sydänleikkausta valmisteleva Renat Aktshurin sanoi viikonloppuna, että Jeltsinin sydänleikkaus saattaa siirtyä jopa kahdella kuukaudella potilaan heikon terveydentilan vuoksi. Hänen mukaansa on myös mahdollista, että leikkaus on peruutettava kokonaan. Aktshurinin mukaan Kreml salasi todennäköisesti Jeltsinin vaalikampanjan aikana saaman kolmannen sydänkohtauksen.

Lääkäreiden on määrä päättää keskiviikkona, onko presidentti riittävän hyväkuntoinen leikattavaksi ja jos on, milloin.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.